Страх за майбутнє. Куди рухатись далі?


 ​​🌏 Страх за майбутнє. Куди рухатись далі?


Мозок завжди прагне знайти швидке та просте рішення. Мозок завжди шукає найпростіше рішення, тому що його основна задача - це економити енергію задля виживання. 


Та сучасний світ влаштований не так просто, тим паче в умовах війни, можливої еміграції, постійного невизначення. Знайти рішення тут і зараз може бути дуже складно. 


Насправді у питанні “куди рухатися далі” є дуже важливим замислитися над тим, “як рухатися”. Тому що напрям може постійно змінюватися. ✅ А ось вірна стратегія “як рухатися” може допомогти пройти найсильніші буремні часи.


👥🇺🇦🌏 У страху за майбутнє ви точно не самі. Наразі ми всі знаходимося приблизно у одній та тій самій ситуації, де планувати щось є дуже складним.


Вірна стратегія як рухатися в умовах війни та невизначеності:


▫️ Підготуйтеся заздалегіть та прийміть позицію, що ви готові до того, що напрям руху може постійно зміюватися. Хай незмінним лишається тільки одне: ваша готовність до руху та змін.


▫️ Називайте речі своїми іменами. Війна - не жарт і якщо вона сколихнула вас, то ви теж є постраждалим. Війна ще не закінчилася. Потребувати від себе блискучих рішень та неймовірного розвитку, коли ви є постраждалим від війни - це не дуже ефективна стратегія. Робіть те що можете, там де ви є зараз із тим, що у вас є. 


▫️ Адекватна самооцінка. Якщо наразі Ви відчуваєте, розгубленість, страх - це точно не час приймати нові серйозні рішення. Відкладіть це рішення і займатися поки що тими речами 💪  які ви можете зараз контролювати. 


▫️ Нове рішення - не назавжди. Нова країна, діяльність, робота не означає, що це все з вами назавжди. Але ми часто ставимося до речей занадто серйозно і саме це впливає на те, що вибір стає занадто складним. Пам’ятайте: ви завжди зможете змінити вибір. А зараз просто робіть те, що ви можете робити та піклуйтеся про себе.


▫️ Майбутнє 🌐 - це результат нашого сьогодення. Ми не можемо знати, що буде майбутньому, але ми можемо робити щось для нього сьогодні. ❕Піклуйтеся про вашу фінансову грамотність, ментальне та фізичне здоров’я, вміння налагоджувати стосунки. Це ті речі, які залишаються із вами назавжди.


▫️Якщо страх не відступає - зверніться до професійної допомоги психолога. У UAMH ви можете отримати її безкоштовно. 


Бережіть себе, незламні! 🇺🇦

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Пригнічений стан-це привід звернутися за консультацією до психолога

Як проявляється тривога?

День безпечного Інтернету