Психологія людини: шлях до гармонії

 #психологічна_підтримка_ДНЗ_ЗБЦ_ПТО_

#тиждень_психології#Інформаційна_хвилинка



            Психологія людини: шлях до гармонії

Психологія людини – наука, що вивчає закономірності походження, розвитку та прояви психічних процесів, властивостей і станів людини, і та не дає єдиного визначення поняття «щастя». Що вже говорити про простих смертних.

Для одних – це стан задоволеності життям. Для інших – міра успішності. Є і такі, для яких відсутність горя і інших негативних емоцій вже щастя.

Дуже часто щастя ототожнюють з почуттям гармонії. Але з гармонією справи йдуть ще заплутаніше.

У перекладі з грецької слово «гармонія» означає відповідність частин у складі цілого.

Психологія людини трактує поняття гармонії особистості як поєднання в одній людині різних ролей, в яких він перебуває в різних життєвих ситуаціях: робота, дім, діти, спілкування, творчість. Та людина, який реалізував себе у повній мірі у всіх ролях, кожній приділив достатньо часу, вважається гармонійною особистістю.

Наука про психологію людини відповідає на багато питань. Всі ми різні, але всі ми люди, що дозволяє вченим знайти закономірності в наших вчинках, почуттях і станах і використовувати їх на благо. Шлях до гармонії складний і багатогранний. Це вічний працю, пошук і робота над собою.

З чого почати?

Важливо зрозуміти, що щастя – це не місце на карті, куди варто тільки дістатися, не товар, який можна придбати. Щастя і гармонія – це стан душі. І для цього стану не потрібні умови. Позитивні моменти необхідно навчитися помічати, а стан задоволеності – утримувати.

Психологи дуже люблять приклад зі склянкою, який з боку виглядає, як паралелепіпед, а зверху здається круглим.

Наше життя бачиться нам в тому світі, з якого кута ми на неї дивимося. Таких центрів сприйняття безліч.

Діти дивляться на життя з центру задоволення. Тому їм складно пояснити користь манної каші і шкода чіпсів і кока-коли. Центр піклування про здоров’я у них поки що не розвинений. Що на дітей нарікати, він і у багатьох дорослих відсутня.

Таких центрів у свідомості безліч: влада, страх, справедливість, діяльність і т.д. Але головні центри, які допомагають бачити світ в райдужному або похмурому світлі, це центр бідності і багатства.

Психологія людини: шлях до гармонії

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Пригнічений стан-це привід звернутися за консультацією до психолога

Як проявляється тривога?

День безпечного Інтернету