ЦІКАВА ПСИХОЛОГІЯ))) ПСИХОЛОГІЯ ХАРЧУВАННЯ

 

ПСИХОЛОГІЯ ХАРЧУВАННЯ

Ви коли-небудь чули про Психологію харчування? Виявляється, психологи вже давно досліджують зв’язок між вибором продуктів харчування і особливостями внутрішнього світу людини. Більшість експериментів підтвердило той факт, що їжа, яку ми вибираємо, безпосередньо пов’язана з подіями в нашій підсвідомості.

Вчені довели, що смакові переваги людини можуть розповісти багато цікавого про його характер і стан його внутрішнього світу.

Що улюблені продукти говорять про характер людини

    Молочні продукти

Молоко є першою їжею людини, з нею в дитячому віці ми отримували материнське тепло, любов і турботу. Тому прийнято вважати, що любителі цього напою дуже чутливі і ранимі особистості. Найбільше вони цінують комфорт, ніжність і потребують постійної турботи і почуття безпеки.

Кефір, як і інші кисломолочні продукти, воліють самостійні й активні люди. Їх особливість – постійне бажання тримати все те, що відбувається під контролем. Любителі кефіру найчастіше мають яскраво виражені лідерські якості.

Овочі

Люди, які віддають перевагу овочам ніж іншим продуктам, зазвичай досить серйозні і вдумливі. Вони домагаються поставлених цілей, завдяки чому вибудовують гарну кар’єру. Агресія – це не про них, всі спірні моменти любителі овочів намагаються вирішувати мирним шляхом.

Фрукти

Якщо ви не уявляєте свого життя без соковитих фруктів, тактовності вам не позичати. Любителі фруктів дуже сприйнятливі до змін в своєму оточенні, вони ніколи не погодяться з думкою, що їм не до душі. Це дуже комунікабельні, допитливі і схильні до творчих занять люди.

М’ясо

Любителів стейка і шашлику прийнято вважати в деякій мірі мисливцями і здобувачами. Ці особистості відрізняються імпульсивністю і запальністю, але, незважаючи на ці якості, любителі таких страв дуже відхідливі, щедрі і великодушні. М’ясоїди не люблять, коли їх намагаються контролювати, оскільки свобода для них – все.

Якщо вам більше до душі м’ясо курки або індички, вас сміливо можна назвати відмінним сім’янином. Такі люди найбільше дорожать своїм будинком, затишком і комфортом. Вони дуже трепетно відносяться до членів своєї сім’ї і відрізняються добродушністю і сердечністю.

Цікаво, що люди, які віддають перевагу ковбасним виробам, вважаються творчими натурами, для яких безлад в будинку і в житті – це зона комфорту. Оточуючі вважають їх егоїстами через волелюбності і прагнення до нових знань. Любителів ковбаси можна назвати справжніми авантюристами.

Риба

Абсолютно не дивно, що любителі риби – спокійні та врівноважені люди. Вони завжди переживають про те, щоб не доставити нікому незручностей, через що частенько страждають самі. Ці люди дійсно вміють дружити і славляться здатністю приймати обдумані рішення. Любителі риби – акуратисти, люблять порядок у всьому.

Солодощі

Ласуни – веселі, товариські і приємні люди. Вони відрізняються сентиментальністю і вразливістю. Любителі десертів беруть все, що відбувається близько до серця. Цих людей можна назвати справжніми романтиками.

Насіння

Ви, напевно, здивовані, що насіння удостоїлися окремого пункту, але про любителів цих ласощів дійсно є що розповісти. Мова піде не про тих, хто час від часу може з’їсти жменю насіння, а про тих, хто не уявляє жодного дня без заповітного пакетика з насінням соняшника.

         Виявляється, ці люди мають властивість накопичувати в собі злість і агресію, не виказуючи справжніх почуттів до близьких. Вони можуть бути навіть небезпечні, оскільки за їх показною добротою і дружелюбністю вміло ховається злість і невдоволення.

Чому ж психологи прийшли до такого висновку? Насіння дрібні, їх багато, і ми докладаємо великих зусиль, щоб їх очистити і погризти. З точки зору психології активна робота щелепою – вірний спосіб випліскування агресії.Тому фахівці пов’язують бажання погризти насіння з бажанням виплеснути негативні емоції. Але на насіння не можна викинути всю бурю агресії, тому любителі цього продукту можуть зганяти злість і на оточуючих.

Сподіваюсь, ви дізналися багато нового і цікавого з цієї розмови! Обов’язково поділіться нею зі своїми друзями, можливо, вони теж почерпнуть важливу інформацію.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Пригнічений стан-це привід звернутися за консультацією до психолога

Як проявляється тривога?

День безпечного Інтернету